Mässor och andra events inom motorsporten

Stockholmsmässan har en hel helg till förfogande för motorintresserade och den kallas för Stockholm Motor Weekend och brukar hållas i slutet av januari varje år. Här är några av mässorna och eventen som anordnas då, men även andra tillställningar på andra platser och datum ges som exempel.

Bilsportgalan

Den här supergalan tar plats varje år i januari och sammanstrålar motorsportens talanger och vinnare inom alla olika kategorier. Den anordnas av Svenska Bilsportförbundet och tidningen Bilsport. Galan håller på en hel dag där det delas ut medaljer och andra utmärkelser och priser, bjuds på underhållning och avslutas med en brakmiddag på kvällen. SBF arrangerar även andra aktiviteter på plats och man får prova på olika saker inom deras sportgrenar. Vill man gå på galan, kan man gå in på Bilsportgalans hemsida och beställa biljetter. De brukar kosta lite över tusen kronor per person.

Stockholm Lifestyle Motor Show

MasshallenDen här mässan bjuder på de nyaste personbilarna och sportbilarna som har kommit upp på marknaden. Både de stora namnen men även mindre, nischade märken. Det bjuds även på trendvisningar, designanalyser och senaste utrustningar inom bilbranschen.

Biljetter kan köpas via Stockholmsmässans hemsida.

MC-mässan

Kallas också för Powersportmässan, då snö- och vattenskotrar, powerbikes och häftiga motorcyklar visas upp, både som modeller men också på uppvisningar av sporter som motocross.

Det händer väldigt mycket kul på den här mässan och gillar man action så ska man verkligen köpa biljetter och knalla dit om man har möjlighet. I Actionhallen på mässan bjuds det på shower och man kan få testköra olika fordon. Man kan kolla in olika stunts på MC och moped och det brukar komma överraskningar av olika slag. En kanonmässa för dig som älskar när det händer saker.

Bilar som jobbar

En mässa för dig som arbetar med bilar upp till 3,5 ton eller jobbar som leverantör av arbetsfordon. Även här visas nya arbetsbilar upp samt tillbehör och utrustning, men de har även presentationer av olika bilar inom bilsporter som rally och crosskart. Folk inom bilsporten brukar dyka upp och prata eller underhålla besökarna och olika evenemang hålls också.

Bilsportmässan i Jönköping

Om man har möjlighet att åka till Jönköping eller inte bor så långt därifrån, kan man under påskhelgen åka på Bilsportmässan där. SBF brukar också ha en monter tillgänglig. De brukar ta plats på flera mässor runt om i landet där motorsport spelar en central roll.

Den här mässan är verkligen till för entusiaster av bilsport och motorcyklar och riktiga shower och tävlingar hålls på plats och då även utomhus. Priser delas också ut under de fyra dagar som tillställningen håller på.

Mässan räknas som Skandinaviens största inom detta område och ses som en mycket kul och trevlig upplevelse, både för familjer och bilsportälskare. Biljetterna kostar mellan 200-300 kr per person. Vill man ställa ut sitt eget fordon, vilket många gör, kan man anmäla sig på Bilsport Performance och Custom Motor Show och klicka sig vidare. Ett urval av fordon görs sedan eftersom alla inte får plats, och har man tur kan den egna omgjorda bilen eller caféracern få en plats. Tänk dock på att vara ute i god tid, eftersom urvalet sker senast i februari.

Både företag och privatpersoner är alltså välkomna att ställa ut på Bilsportmässan och den blandningen är just det som gör mässan så unik och spännande.

Hobbymässan

Om du radiostyrda bilar kan denna mässa vara något för dig. Den anordnas av Stockholmsmässan och presenterar radiostyrda fordon, allt från bil och båt till flygplan och modelltåg.

Förutom mässor och galor, anordnar även klubbarna som representerar varje sport, olika evenemang och tillställningar under året. Bästa sättet är att leta upp klubbar för den sport man är intresserad av och gå in på deras hemsidor eller kontakta dem direkt.